Prodosa Boost | Norweigian

Hvorfor Pro-Dosa BOOST?

 • Balansert
 • Komplett
 • Enkel å bruke
 • Effektiv
 • Ingen tilbakeholdenhet
 • Kostnadseffektiv

Pro-Dosa BOOST næringsrik krem

Pro-Dosa Boost er en omfattende, balansert og biotilgjengelig næringsrik krem som er satt sammen for å erstatte essensielle næringsstoffer som hesten mister under trening og konkurranser eller på grunn av transport eller stress. Pro-Dosa Boost ble først lansert på New Zealand for nesten sytten år siden, og det er nå en av de mestselgende næringskremene i Australasia, Midtøsten samt mange steder i Europa. Internasjonalt brukes det i et stort utvalg av sportsgrener, som dressur, show hopping, eventing, polo, mounted games, veddeløp på flat bane, nasjonal jakt, utholdenhetsløp samt etter hard trening, ved konkurranser og reiser. Ryttere og veterinærer har funnet at den er nyttig når det kommer til å støtte normal appetitt, tørst, elektrolyttbalanse, produksjon av røde blodceller, ytelse, restitusjon og helse.

Pro-Dosa BOOST er et kostnadseffektivt, enkelt å bruke og mindre invaderende alternativ til tradisjonelle behandlinger før eller etter løp. Disse kan både være dyre og stressende for hesten. (Erstatter administrasjon av elektrolytter ved hjelp av et rør i magen samt ulike aminosyrer, vitaminer og jernløsninger som vanligvis gis via injeksjon).

Pro-Dosa BOOST inneholder …

 • Vitamin C … en antioksidant som er kjent for å redusere oksidative skader på muskelcellene under trening og transport. Dette er nødvendig for jernopptaket fra magen
 • Jern, folsyre, B vitaminer, kobber og aminosyrer … spiller en rolle i produksjonen av røde blodceller
 • 22 aminosyrer … som stimulerer tørsten og er involvert i muskelcellenes restitusjon og vekst, protein metabolismen samt frigjøring av metabolske hormoner – insulin og veksthormoner.
 • IKKE selen, som kan være giftig dersom hesten får i seg for mye
 • Elektrolytter … bredspektret elektrolytter, inkludert natrium, klorid, kalium, kalsium, magnesium og fosfor. Dette er viktig for metabolismen til musklene og energiproduksjonen; balansert for sikkerhet og effektivitet
 • B vitaminer … trengs i større mengder for hester som opplever stress; involvert i produksjonen av energi, nervefunksjonen, appetitten samt tilstanden til pelsen og huden
 • Vitamin B1, tryptofan, tyrosin og magnesium … næringsstoffer som er involvert i normal nervefunksjon
 • INGEN fettløselige vitaminer som binder seg med jern og hindrer at det tas opp i kroppen

Utviklingen av Pro-Dosa BOOST

Utviklingen av Pro-Dosa BOOST kom i stand etter at Dr. Hills hadde hatt flere diskusjoner med hestefolk, veterinærer, ernæringsfysiologer og idrettsfysiologer om fallgruvene relatert til vanlige behandlingsmetoder brukt før, under og etter konkurranser på hester som deltar i ulike typer konkurranser.

Ryttere som konkurrerer på elitenivå er generelt veldig opptatt av å forberede hestene for optimal ytelse og restitusjon. De administrerer rutinemessig elektrolytter via rør i magen samt ulike aminosyrer, vitaminer, spormineraler og jernløsninger via injeksjoner. Disse metodene er imidlertid relativt kostbare og de kan være stressende for hesten. De kan til og med forårsake traume og betennelse i halsen og neseslimhinnen hos hester som ikke er så samarbeidsvillige når det kommer til nasogastrisk intubasjon. I tillegg er det ofte slik at tilskudd med individuelle næringsstoffer kan resultere i ubalanser som svekker deres absorpsjon og brukbarhet.

Dr. Hills ønsket å finne et trygt, effektivt og rimelig alternativ som ville støtte optimal helse, ytelse og restitusjon på en bedre måte. Hun begynte å vurdere ideen om et vitenskapelig sammensatt, komplett, balansert, raskt absorberbart og biotilgjengelig næringskrem som ryttere kunne administrere selv. Det skulle være minimalt stressende for hesten og være rimelig for eieren. Det var ingenting av det som var tilgjengelig på det internasjonale markedet som møtte disse kravene, og dermed begynte jobben med å utvikle Pro-Dosa BOOST.

Spørsmål og svar

Ofte stilte spørsmål om Pro-Dosa BOOST

Ser du etter mer informasjon om Pro-Dosa BOOST?

Nedenfor har vi svart på noen av de spørsmålene vi oftest får fra våre klienter.  Dersom du fremdeles har en forespørsel eller et spørsmål som du vil ha svar på, er du velkommen til å kontakte oss på e-post eller via vår side “Spør en ekspert”.

Hvor mye Pro-Dosa BOOST krem skal jeg gi hesten min og når skal jeg gi det?

Vi anbefaler følgende instruksjoner for bruk av Pro-Dosa BOOST:

Transport: Gi en tube fire til tolv timer før reisen starter, og en tube ved ankomst etter en lang reise eller i ekstrem hete.
Løp: Gi en tube fire til tolv timer før et løp. Gi en halv tube etter enhver hard treningsøkt
Konkurranse / Polo: Gi en tube fire til tolv timer før arrangementet. Gi en tube på slutten av hver dag, dersom konkurransen går over flere dager.
Endurance: Gi en tube fire til tolv timer før løpet og en halv tube etter at hver sløyfe er fullført.
Helse tonic: Gi først en tube med Pro-Dosa BOOST, deretter en halv tube annenhver dag i to uker.
Sørg for at hesten din alltid har tilgang til rent og friskt vann.

Husk å sjekke reglene som gjelder for den konkurransen du skal delta i før du følger våre skriftlige instruksjoner.

Hva er Pro-Dosa BOOST og hva gjør disse næringsstoffene?

Pro-Dosa BOOST er en omfattende og balansert næringsrik krem som inneholder vitaminer og mineraler. Den inneholder også både essensielle og ikke-essensielle aminosyrer, som er involvert i muskelcellenes restitusjon og vekst, proteinutviklingen og produksjonen av røde blodceller. Pro-Dosa BOOST inneholder også vitamin C, en antioksidant som er nødvendig for jernopptaket, B vitaminer, nødvendig i store mengder når hesten er stresset, jern, folsyre og kobber, som også er involvert i produksjonen av røde blodceller samt elektrolytter, som er balanserte for effektivitet og sikkerhet. Dette er spesielt viktig når hesten kan risikere dehydrering. Pro-Dosa BOOST inneholder ikke fettløselige vitaminer som binder jern og forhindrer opptaket. Pro-Dosa BOOST inneholder heller ikke selen, på grunn av dens smale terapeutiske område.

Hvordan gir jeg hesten min Pro-Dosa BOOST?

Pro-Dosa BOOST kommer i en sprøyte på 80 ml. Dette er én enkelt dose, og gjør administrasjonen enkel. Den kan enten gis oralt, over tungen, eller, alternativt, blandes inn i fôret til hesten. Sørg for at hesten din alltid har tilgang til rent og friskt vann.

Pro-Dosa BOOST er bare for veddeløpshester, ikke sant?

Nei, ikke i det hele tatt. Pro-Dosa BOOST er et fantastisk tilskudd for alle hester som deltar i løp og konkurranser, ikke bare veddeløpshester. Pro-Dosa BOOST er en omfattende, balansert og næringsrik krem. Den er laget for å erstatte de essensielle næringsstoffene som kreves i større mengder eller som alle hester mister under trening, konkurranser, transport og stress. Resultatet er at det møter kravene til hester som brukes i mange ulike disipliner, som polo, polocrosse, mounted games, dressur, show hopping, eventing, utholdenhetsløp, western-konkurranser og rodeo. Det brukes av stutterier til avlshopper, unge hester og hingster, og det brukes av sentre som redder syke og svekkede hester.

Hvorfor trenger jeg å gi Pro-Dosa BOOST til min dressurhest?

Etter en anstrengelse kan det ta opptil fire dager for musklene å komme seg. Hester som deltar i flere klasser på en dag eller i konkurranser som går over flere dager, kan ende opp med å yte langt under sitt beste. Pro-Dosa BOOST bidrar til å minimere akkumulasjon av melkesyre, skade på muskelcellene og muskeltretthet. Dette gjør hestene bedre i stand til å yte etter transport eller etter en lang dag med konkurranser. Det hjelper også hestene med å restituere seg etter den første dagen med anstrengelser, slik at de kan yte maksimalt dagen etter. Det er mange næringsstoffer som blir ansett for å være viktige når det kommer til å vedlikeholde normal nerve- og muskelfunksjon for hester som er under stress. Pro-Dosa BOOST inneholder magnesium, tryptofan, tyrosin og tiamin (vitamin B1). Dette er næringsstoffer som blir gitt for å vedlikeholde et avslappet og jevnt temperament.

Vil Pro-Dosa BOOST medføre en positiv dopingprøve?

Vi er trygge på at dersom Pro-Dosa BOOST administreres etter våre anvisninger, så vil ikke dette medføre en positiv dopingprøve. Vi anbefaler likevel at du sjekker reglene som gjelder din disiplin og jurisdiksjon når det kommer til administrasjon av tilskudd.

Det er så mye kontrovers rundt kobolt i veddeløpsbransjen.  Inneholder Pro-Dosa BOOST kobolt?

Pro-Dosa BOOST som har utløpsdato etter september 2019, er laget uten kobolt. Sent i 2015 utførte Dr. Corinne Hills fra Pro-Dosa International Ltd. en studie om urinutskillelse av kobolt i hester (lenken til rapporten er her). Dette studiet viste at Pro-Dosa BOOST er trygt når det kommer til kobolt i dopingprøver, men Dr. Hills var også glad for resultatene etter at testgruppen hadde fått den negative kontrollbehandlingen (Pro-Dosa BOOST laget uten kobolt). Hestene var bedre i stand til å utnytte kobolten som var tilstede i den daglige rasjonen, og svinn ble redusert til null. Vi var trygge på at hester som fikk vårt nye Pro-Dosa BOOST uten kobolt ville gjøre det like bra, samtidig som det forårsaket mindre bekymringer og forvirring blant ryttere som hadde blitt rådet til å unngå å gi hesten kobolt.

Anbefaler dere å bruke Pro-Dosa BOOST før avreise til et arrangement eller ved ankomst?

Vi anbefaler å gi en tube med Pro-Dosa BOOST fire til tolv timer før avreise. Dersom du har planlagt en lang reise, anbefaler vi at du gir en tube til ved ankomst. Sørg også for at hesten har tilgang til friskt og rent vann.

Hesten min er ikke glad i å reise. Han tar verken til seg fôr eller vann. Kan Pro-Dosa BOOST hjelpe?

Pro-Dosa BOOST vil helt klart hjelpe hasten din! Hester som er stresset på grunn av konkurranser, transport eller sykdom kan bli sløve, slutte å spise eller drikke for lite. Pro-Dosa BOOST inneholder betydelige doser med næringsstoffer som kan bidra til å støtte normal appetitt, tørste og energinivåer.

Hva skiller Pro-Dosa BOOST fra andre “boost” kremer på markedet?

Pro-Dosa BOOST er en krem rik på næringsstoffer, som gir et bredt utvalg nøye balanserte næringsstoffer, inkludert 20 essensielle og ikke-essensielle aminosyrer for vekst, proteinmetabolisme og produksjon av røde blodceller; spormineraler inkludert jern, kobber og folsyre; B vitaminer, som hester under stress trenger i større doser; elektrolytter, som er balansert for sikkerhet og kreves for å vedlikeholde hydrering; og vitamin C, som er nødvendig for opptak av jern. Det inneholder ikke fettløselige vitaminer som binder jern og forhindrer opptaket. Det inneholder heller ikke selen, som kan være giftig dersom det gis i for store mengder.

Det finnes ingen annen krem på markedet som gir et så bredt spekter av næringsstoffer.

Hvorfor er Pro-Dosa BOOST bare i en sprøyte?

Det er et flott spørsmål! –Vi vet at det finnes tilskudd på markedet som er tilgjengelig i formaters om gir flere doser, i bøtter og krukker. Det er flere grunner til at vi har valgt å ha Pro-Dosa BOOST i en sprøyte, inkludert produktsikkerhet, stabilitet og kvalitet. Dersom du ønsker å lese mer om hvorfor vi har valgt å ha Pro-Dosa BOOST i en sprøyte som gir én dose, kan du sjekke ut denne artikkelen.

Hvorfor koster Pro-Dosa BOOST mer enn andre tilskudd?

Pro-Dosa BOOST ble utviklet av veterinæren Dr. Corinne Hills for å erstatte administrasjonen av elektrolytter via rør i magen samt ulike aminosyrer, vitaminer, spormineraler og jernløsninger via injeksjoner. Når du sammenligner Pto-Dosa BOOST med kostnaden til disse metodene som må utføres av veterinærer, blir Pro-Dosa BOOST veldig kostnadseffektiv.

Når Pro-Dosa BOOST sammenlignes med andre kremer, koster den ofte litt mer. Vi er dog trygge på at den er et tilskudd av overlegen kvalitet, laget av menneskelige, farmasøytisk klassifiserte næringsstoffer under et GMP program. Les vår artikkel om «Å lese etiketter – hva finnes ikke på etiketten» for å få en mer fullstendig forståelse av kvalitetsstyring og hvorfor du får det du betaler for.

Pro-Dosa BOOST fôringsinstruksjoner

Nedenfor finner du anbefalte fôringsinstruksjoner for optimal helse, ytelse og restitusjon:

Veddeløp – Show hopping – Eventing – Ytelsessport Gi en tube fire til åtte timer før arrangementet

Valgfrie tilleggsdoser: Gi 1/2 tube etter hver trening og ½ tube for arrangementet

Endurance Gi en tube fire til åtte timer før arrangementet

Gi 1/2 etter hver økt, sløyfe eller løp

Valgfrie tilleggsdoser: Gi 1/2 tube etter hver trening og ½ tube dagen før arrangementet

Transport Gi en tube fire til tolv timer før avreise

På lengre reiser bør du sørge for nok drikkestopper. Gi så en tube ved ankomst

Helse tonic Gi først en hel tube

Gi så 1/2 tube annen hver dag i minst to uker

Sørg for at det alltid er nok rent og friskt vann tilgjengelig.

Ta alle aktuelle konkurranseregler i betraktning før du følger noen av disse skriftlige instruksjonene.

Pro-Dosa BOOST inneholder ikke noen forbudte stoffer og det er heller ikke nødvendig å vente med eventuelle dopingtester.

For lett administrasjon er Pro-Dosa BOOST tilgjengelig i sprøyter á 80 ml.

Pro-Dosa BOOST kan gis oralt, over tungen eller plasseres i fôret.

Dersom du har spørsmål rundt administrasjonen av Pro-Dosa BOOST, er du velkommen til å kontakte oss via vår side “Spør en ekspert”

Næringsstoffer

Har du noen gang lurt på hva næringsstoffene i tilskudd faktisk gjør?

Nedenfor er en liste over noen av de næringsstoffene som finnes i Pro-Dosa BOOST og rollen de spiller i å sikre både en fysisk og mentalt frisk og sunn hest.

Næringsstoff ROLlE
Vitamin C (Askorbinsyre) Har en rolle i å vedlikeholde frisk brusk, sener og skjelett
Nødvendig for opptaket av jern
Har en rolle i stabiliseringen av cellemembraner
Har en rolle i å fjerne frie radikaler som påfører muskler som trener oksidativ skade
Vitamin B1 (Tiamin) Har en rolle i metabolismen og vedlikehold av normal muskel- og nervefunksjon Har en rolle i vedlikeholdet av normal appetitt og kroppsvekt
Vitamin B2 (Riboflavin) Nødvendig for normal generell metabolisme, vekst og produksjon av røde blodceller
Har en rolle i å vedlikeholde huden, musklene og membraner
Vitamin B3 (Niacin) Involvert i generell metabolisme og dannelse av røde blodceller
Har en rolle i vedlikehold av sunn hud og sunt hår
Vitamin B5 (Pantotensyre) Har en rolle i normal energimetabolisme, reproduksjon, vekst og nervefunksjon

Involvert i overføringen av nerveimpulser
Nødvendig for sunn hud og hår
Involvert i produksjonen av røde blodceller

Vitamin B6 (Pyridoksin) Har en rolle i generell metabolisme, nervesystemets funksjon, normal sunn
hud og syn
Er involvert i dannelsen av røde blodceller
Vitamin B12 (Cyanokobalamin) Har en rolle i generell metabolisme, nervesystemets funksjon og reproduksjon
Har en rolle i produksjonen av røde blodceller
Folsyre Involvert i generell metabolisme
Involvert i dannelsen av hvite blodceller, røde blodceller og hemoglobin
Kolin Er involvert i fettmetabolismen
Har en rolle i overføringen av nerveimpulser
Natrium og klorid Har en rolle i å opprettholde en normal elektrolyttbalanse i bindevevet under trening
Har en rolle i restitusjon etter tøff trening og stimulerer tørst
Kalium Har en rolle i å vedlikeholde cellene og sunne nerve- og muskelfunksjoner
Har en rolle i muskelsammentrekninger, nervefunksjon og i å hjelpe hjertemuskelen med å slappe av
Fosfor Har en rolle i generell metabolisme og nervefunksjon
Er involvert i normal dannelse av skjelett, muskler og tenner
Kalsium Har en rolle i normal vekst og vedlikehold av skjelettet, tennene, nervesystemet, muskelfunksjonen, sunn hjertefunksjon samt forhindre blodpropp
Magnesium Har en rolle i generell metabolisme, dannelsen av skjelett og tenner
Er involvert i vedlikeholdet av nervesystemet
Jern Har en rolle i vedlikeholdet av normal metabolisme
Er en av komponentene i hemoglobin som finnes i de røde blodcellene
Mangan Har en rolle i generell metabolisme, utvikling av skjelettet, brusk og bindevev
Kobber Har en rolle i jernmetabolismen, utvikling av skjelettet og utvikling av elastisk bindevev
Sink Har en rolle i generell vekst og metabolisme, sunn pels, slimhinner og hover.
Er nødvendig for normal utvikling av skjelett og brusk
Histidin, lysin, fenylalanin og glutaminsyre Er involvert i normal vekst
Er involvert i en normal proteinsyntese og energiproduksjon
Arginin Har en rolle i å fremme frigjøring av metabolske hormoner – insulin og veksthormoner som er involvert i immunforsvaret
Metionin Hjelper leveren med dens renseprosesser
Treonin Nødvendig for normal vekst, omdannelse av mat og nitrogenbalanse i bindevevet
Tryptofan Har en rolle i normal vekst og syntesen av niacin (vitamin B3)
Spiller en rolle i å få nervøse hester til å slappe av
Karnitin og asparaginsyre Gir energi og forsinker opphopningen av melkesyre og muskeltretthet – bedrer ytelsen både når det kommer til utholdenhet og fart
Beskytter muskelcellene fra skade og for å trekke seg sammen
Glutaminsyre Spiller en rolle i å redusere blodlaktat og forsinke muskeltretthet
Isoleucin, leucin og valin Er involvert i normal vekst
Er involvert i normal proteinsyntese og produksjon av energi
Øker hjernens nivåer av endorfin – endorfiner fører til eufori og døyver smerte
Glysin Har en rolle i å fremme frigjøringen av veksthormoner
Øker nivåene av kreatin
Tyrosin Spiller en rolle I å fremme frigjøringen av veksthormoner
Har en rolle når det kommer til å få nervøse hester til å slappe av

Se forskjellen for deg selv

Se forskjellen for deg selv