Prodosa Boost | Swedish

Varför ska man välja Pro-Dosa BOOST?

 • Balancerat
 • Komplett
 • Lätt att använda
 • Effektivt
 • Ingen återhållsamhet
 • Kosteffektivt

Pro-Dosa BOOST Multi näringsämnestillskott

Pro-Dosa BOOST är en omfattande, balanserat, biotillgängligt och mångsidigt näringsämnestillskott, som är formulerad att ersätta viktiga näringsämnen som förlorats på grund av träning, tävling, transport eller stress. Pro-Dosa BOOST lanserades först i Nya Zeeland för nästan sjutton år sedan, och är nu en av de största tillverkarna av näringsrika näringsämnestillskott i Australien, Mellanöstern och i många andra delar av Europa. Produkten används internationellt inom många olika idrotter; t.ex dressyr, showhoppning, event, polo, hoppning, nationell jakt, sele-kapplöpning och uthållighets-kapplöpning. Näringsämnestillskottet appliceras efter hård träning, under tävling och under resor. Ryttare och veterinärer är överrens om att produkten fungerar bra när det gäller att stödja normal aptit, törst, elektrolytbalans, produktion av röda blodkroppar, prestanda, återhämtning och hälsa.

Pro-Dosa BOOST är kostnadseffektivt och enkelt att använda, och det är ett mindre invasivt alternativ jämfört med andra traditionella återställningsbehandlingar som kan vara dyra och stressiga för hästen. (Andra produkter ges ofta via elektrolyter genom en magslang, tillsammans med olika aminosyror, vitaminer, spårmineral och järnlösningar som normalt ges genom injektion).

Pro-Dosa BOOST innehåller…

 • Vitamin C… är en anti-oxidant som är känd för att minska skador på de oxidativa muskelcellerna under transport och träning: detta är nödvändigt för att se till att järn absorberas i tarmen.
 • Järn, folsyra, B-vitaminer, koppar och aminosyror … spelar en viktig roll när det gäller produktionen av röda blodkroppar
 • 22 amino-syror… stimulerar törst och stödjer återvinningen och tillväxten av muskelcellerna, proteinmetabolismen och frisättningen av metaboliska hormoner (insulin och tillväxthormon)
 • Innehåller inget Selen (som kan vara farligt om det ges i för stora doser).
 • Elektrolyter… innehåller natrium, klorid, kalium, kalcium, magnesium och fosfor; dessa ämnen är viktiga för muskelmetabolismen och energiproduktionen. Produkten är balanserad för att uppnå säkerhet och effektivitet.
 • B vitaminer… högre doser av B-vitamin krävs för hästar som är stressade. B-vitaminer hjälper energiproduktionen, nervfunktionen, aptiten, pälsen och huden.
 • Vitamin B1, Tryptofan, Tyrosin och Magnesium … näringsämnen som bidrar till normal nervfunktion.
 • Inga fettlösliga vitaminer som skulle bundit sig till järnet och förhindrat dess absorption

Utvecklingen av Pro-Dosa BOOST

Utvecklingen av Pro-Dosa BOOST startade efter att Dr Hill hade haft olika samtal med ryttare, veterinärer, dietister och idrottsfysiologer. Samtalen handlade om de olika fallgropar som uppstår i samband med andra behandlingar som används före, under och efter tävling med kapplöpningshästar, sportshästar och uthållighetshästar.

Ryttare som konkurrerar på elitnivå är i allmänhet mycket noggranna med att förbereda sina hästar för optimal tävlingsnivå och återhämtning. De administrerar rutinmässigt elektrolyter via en magslang tillsammans med olika aminosyror, vitaminer, spårmineral och järnlösningar genom injektion. Dessa metoder är relativt dyra, och kan vara stressiga för hästen. I visa fall kan de orsaka trauma och inflammation i halsen och nässlemhinnan när hästen inte är samarbetsvillig under en nasogastrisk intubation. Dessutom resulterar tillskottet av vissa näringsämnen ofta i obalanser som försämrar deras absorption och användbarhet.

Dr. Hill ville hitta ett säkert, effektivt och billigt alternativ som bättre stödde en optimal hälsa, prestanda och återhämtning. Hon började överväga tanken på ett vetenskapligt formulerat, komplett, balanserat, snabbt absorberbart och biotillgängligt näringsämnestillskott,  som ryttare kunde ge till hästen utan stress, och med minimala kostnader för ägaren. Eftersom det inte fanns en produkt som uppfyllde dessa krav tillgänglig på den internationella marknaden, så började hon arbeta med utvecklingen av Pro-Dosa BOOST.

Frågor och svar

Pro-Dosa BOOST vanligaste frågor och svar

Vill du ha mer information om Pro-Dosa BOOST?

Vi har svarat på några av de vanligaste frågorna som vi fått av våra kunder nedan. Om du fortfarande har en fråga kan du alltid kontakta oss via e-post eller via vår “Fråga en expert sida”.

Hyr mycket Pro-Dosa BOOST bör jag ger min häst, och hur ofta?

Vi rekommenderar följande anvisningar för användning av Pro-Dosa BOOST:
Transport: Ge en doseringsspruta fyra till tolv timmar före resan, och en doseringsspruta vid ankomst efter en lång resa eller under extrem värme.
Kapplöpning: Ge en doseringsspruta fyra till tolv timmar före tävlingen, och en halv doseringsspruta efter varje hård träning.
Tävling / Polo:  Ge en doseringsspruta fyra till tolv timmar innan tävlingen. Om tävlingen sträcker sig över flera dagar ge en doseringsspruta vid slutet av varje dag.
Uthållighet: Ge en doseringsspruta fyra till tolv timmar innan ridningen, och en halv doseringsspruta vid slutet av varje omgång.
Hälso-boost:  Ge en doseringsspruta av Pro-Dosa BOOST först, och sedan en halv doseringsspruta varannan dag under två veckor. Se till att din häst har tillgång till friskt vatten under alla tillfällen.

Kom ihåg att kolla de specifika regler som gäller för den tävling du kommer delta i, innan du följer våra anvisningar.

Vad innehåller Pro-Dosa BOOST och vilken verkan har dessa näringsämnen?

Pro Dosa BOOST är ett omfattande och balanserat näringsämnestillskott, som innehåller vitaminer och mineraler. Det innehåller också viktiga aminosyror som hjälper till att återvinna muskelcellerna, tillväxten, proteinutvecklingen och rödcellsproduktionen. Pro-Dosa BOOST innehåller vitamin C (en antioxidant som är nödvändig för att järnet ska absorberas från tarmen), B-vitaminer (som behövs i högre mängder när hästar är stressade), järn, folsyra och koppar som också hjälper produktionen av röda blodkroppar, samt elektrolyter som är balanserade för att uppnå effektivitet och säkerhet, särskilt när hästen riskerar att bli uttorkad. Pro-Dosa BOOST innehåller inte fettlösliga vitaminer, eftersom dessa binder ihop sig med järnet och förhindrar dess absorption. Pro-Dosa BOOST innehåller inte heller selen.

Hur ger jag min häst Pro-Dosa BOOST?

Pro-Dosa BOOST är packeterad i en enkeldosspray på 80 ml, som gör den enkel att administrera. Antingen kan du ge Pro-Dosa Boost oralt, över tungan eller alternativt blanda den i hästens mat. Se till att din häst alltid har tillgång till rent, friskt vatten.

Pro-Dosa BOOST är bara för kapplöpningshästar, eller hur?

Nej, inte alls! Pro-Dosa BOOST är ett fantastiskt tillskott för alla prestationshästar; inte bara kapplöpningshästar. Pro-Dosa BOOST är ett omfattande och balanserat näringsämnestillskott, som innehåller flera näringsämnen, och den är formulerad för att ersätta de mest väsentliga näringsämnena som krävs i större mängder av alla hästar under träning, tävling, transport och stress. Den passar bra för alla hästar som deltar i många olika ridsporter inklusive polo, polocross, hoppning, dressyr, showhoppning, events, uthållighet, western och rodeo. Den används på stuterier under behandling av ston, årlingar och hingstar, och används även i behandling av sjuka och svaga hästar.

Varför skulle jag ge Pro-Dosa BOOST till min dressyrhäst?

Det kan ta upp till fyra dagar för muskler att återhämta sig efter ansträngning, så hästar som deltar i flera tävlingsklasser under en dag, eller tävlar under flera dagar, kommer inte att prestera på maxnivå. Pro-Dosa BOOST hjälper till att minimera mjölksyraackumuleringen, skadorna på muskelcellerna och muskel-utmattningen, vilket gör det möjligt för hästen att prestera bättre efter transport eller i slutet av en lång tävlingsdag. Produkten hjälper också hästen att återhämta sig från den första dagens ansträngningar och gör det möjligt för dem att utföra sitt bästa igen nästa dag. Flera olika näringsämnen är kända för att vara viktiga för att upprätthålla en normal nerv- och muskelfunktion när hästar är stressiga. Pro-Dosa BOOST innehåller magnesium, tryptofan, tyrosin och tiamin (vitamin B1). Dessa är näringsämnen som vanligtvis ges till hästen vid utfodring för att hjälpa till att upprätthålla ett avslappnat och jämnt temperament.

Kommer användning av Pro-Dosa BOOST ge ett positivt drogtest?

Vi är övertygade att om du administrerar Pro-Dosa BOOST enligt våra anvisningar, så kommer det inte att ge ett positivt drogtest. Vi rekommenderar att du noggrant kontrollerar de regler som gäller administrationen av kosttillskott för din specifika sport och din jurisdiktion.

Det är mycket prat om Kobolt inom ridsporten. Innehåller Pro-Dosa BOOST Kobolt?

Pro-Dosa med ett utgångsdatum efter september 2019 har tillverkats utan kobolt. I slutet av 2015 genomförde Dr. Corinne Hills från Pro-Dosa International Ltd. en studie av kobolt (länken till rapporten hittar du här). Denna studie visade säkerheten hos Pro-Dosa BOOST när det gäller upptäckten av kobolt vid drogtestning. Dr Hills var exalterad  över det faktum att resultaten visade att provgruppen som gavs Pro-Dosa BOOST utan kobolt, kunde bättre utnyttja kobolt som fanns i den dagliga rationen, och slöseriet reducerades därmed till noll. Vi är därför övertygade om att hästar som utfodras med Pro-Dosa BOOST utan kobolt kommer att prestera lika bra, samtidigt som det orsakar mindre oro och förvirring bland ryttare som har rekommenderats att undvika utfodring av kobolt.

Är det rekommenderat att använda Pro-Dosa BOOST innan man reser till en tävling eller när man kommer fram?

Vi rekommenderar att du ger en tub av Pro-Dosa BOOST fyra till tolv timmar innan du reser. Om du planerar en lång resa rekommenderar vi att du ger en till tub vid ankomst. Se även till att hästen har tillgång till rent och friskt vatten..

Min häst är inte en bra resenär. Min häst slutar att äta sitt foder och dricka sitt vatten. Kan Pro-Dosa BOOST hjälpa till?

Absolut, Pro-Dosa BOOST kan hjälpa din häst! Hästar under stress på grund av tävling, transport eller sjukdom kan bli nere, sluta att äta eller inte dricka tillräckligt. Pro-Dosa BOOST innehåller stora doser av näringsämnen som hjälper till att stödja normal aptit, törst och energi.

Vad gör Pro-Dosa BOOST annorlunda från andra liknande produkter på marknaden?

Pro-Dosa BOOST är en kräm som innehåller flera näringsämnen. Produkten innehåller viktiga aminosyror som hjälper till att återvinna muskelcellerna, tillväxten, proteinutvecklingen och rödcellsproduktionen. Pro-Dosa BOOST innehåller vitamin C (en antioxidant som är nödvändig för att järnet ska absorberas från tarmen), B-vitaminer (som behövs i högre mängder när hästar är stressade), järn, folsyra och koppar som också hjälper produktionen av röda blodkroppar, samt elektrolyter som är balanserade för att uppnå effektivitet och säkerhet, särskilt när hästen riskerar att bli uttorkad. Pro-Dosa BOOST innehåller inte fettlösliga vitaminer, eftersom dessa binder ihop sig med järnet och förhindrar dess absorption.

Det finns ingen annan produkt på marknaden som ger detta utbud av näringsämnen.

Varför är Pro-Dosa BOOST i en spruta?

Det här är en bra fråga! Vi vet att det finns tillskott på marknaden som finns i flera olika format, t.ex i hinkar och lådor. Vi har valt att behålla Pro-Dosa BOOST i en doseringsspruta av flera skäl, inklusive produktsäkerhet, stabilitet och kvalitet. Om du vill läsa mer om varför vi har valt att behålla Pro-Dosa BOOST i en enstaka doseringsspruta, läs den här artikeln..

Varför kostar Pro-Dosa BOOST mer än andra produkter?

Pro-Dosa BOOST utvecklades av veterinären Dr. Corinne Hills för att ersätta administreringen av elektrolyter med magslang tillsammans med olika aminosyror, vitamin, spårmineral och järnlösningar genom injektion. När man jämför Pro-Dosa BOOST kostnad med kostnaden för dessa metoder som utförs av veterinärer, så är Pro-Dosa BOOST mycket kostnadseffektivt.

I jämförelse med andra produkter så kostar Pro-Dosa BOOST ofta lite mer, men vi är övertygade om att detta är ett överlägset kvalitetstillskott, producerat från humant farmaceutiska kvalitetsnäringsämnen under ett GMP-program. Läs vår artikel “Reading Labels – what’s not on the label” för att få en mer fullständig förståelse av vår kvalitetshantering och varför du får vad du betalar för

Pro-Dosa BOOST utfodringsanvisningar

Följande utfodringsinstruktioner rekommenderas för uppnå optimal hälsa, prestanda och återhämtning:

Kapplöpning – Showhoppning –

Events – Utföringssporter

Ge en doserinsspruta fyra till åtta timmar innan ett event.

Valfrilliga extra doseringar: Ge en halv

doseringsspruta  efter ett event

Uthållighet Ge en doserinsspruta fyra till åtta timmar innan ett event.

Ge en halv doseringsspruta efter varje lopp.

Valfrilliga extra doseringar: Ge en halv

doseringsspruta efter ett event

Transport Ge en doserinsspruta fyra till åtta timmar innan avresa.

Under långa resor: säkerställ att du stannar för vattenrast regelbundet,

och att du ger en doseringsspruta vid ankomsten

Hälso-boost Ge en full doserinsspruta till att börja med.

Efter detta ger du en halv doseringsspruta varannan dag under två veckor.

Se till att det finns tillräckligt med rent och friskt vatten tillgängligt.

Överväg eventuella regler som kan gälla för din specifika tävling innan du följer våra anvisningar.

Pro-Dosa BOOST innehåller inga förbjudna ämnen och kräver ingen hållbarhetstid för drogtestning.

Pro-Dosa BOOST kommer i en 80 ml doserinsspruta som är lätt att använda.

Pro-Dosa BOOST kan administreras oralt, över tungan eller ges med utfodringen.

Om du har några frågor angående administrationen av Pro-Dosa BOOST, kan du kontakta oss via vår “Fråga en expert”-sida

Näringsämnen

Har du någonsin undrat vad de näringsämnen som finns i kosttillskott verkligen bidrar till?

Nedan är en lista över några av de näringsämnen som finns i Pro-Dosa BOOST, och den roll de spelar för att säkerställa, både en fysiskt och psykiskt frisk häst.

NÄRINGSÄMNESROLL
C-vitamin (askorbinsyra) Bidrar till friska bruskor, senor och ben

Nödvändigt för absorption av järn från tarmen

Stabiliserar cellmembran

Avlägsnar  fria radikaler som orsakar oxidativ skada under träning av muskler

Vitamin B1 (tiamin) Har en roll i ämnesomsättningen och upprätthållandet av en normal muskel- och nervfunktion

Hjälper till med att upprätthålla normal aptit och kroppsvikt

Vitamin B2 (Riboflavin) Bidrar till en normal matsmältning, tillväxt och produktion av röda blodkroppar

Upprätthåller hudens och slemhinnans integritet

Vitamin B3 (Niacin) Bidrar till normal matsmältning och bildning av röda blodkroppar

Bidrar till hälsosam hud och hälsosamt hår

Vitamin B5 (Pantotensyra) Bidrar till normal energiomsättning, reproduktion, tillväxt och nervfunktion

Hjälper till med överföringen av nervimpulser

Nödvändig för ett hälsosamt hår och hälsosam hud

Hjälper till i produktionen av röda blodkroppar

Vitamin B6 (Pyridoxin) Bidrar till en normal matmältning, en normal funktion i nervsystemetoch bidrar till hälsosam hud och normal syn

Hjälper också till med blodcellsbildningen

Vitamin B12 (cyanokobalamin)   Bidrar till en normal matmältning och reproduktiva funktioner

Hjälper också till med blodcellsbildningen

Folsyra Bidrar till en normal matmältning
Bidrar till bildandet av vita blodkroppar, röda blodkroppar och hemoglobin
Kolin Bidrar till matsmältningen av olika fetter

Hjälper till med överföringen av nervimpulser

Natrium och klorid Bidrar till att upprätthålla en normal elektrolytbalans i kroppsvävnader under tung träning

Hjälper till med återhämtningen efter ansträngande motion och stimulerar törst

Kalium Upprätthåller en cellulär integritet och sund nerv- och muskelfunktion

Stödjer muskelkontraktion, nervfunktion och avslappning i hjärtmuskeln

Fosfor Bidrar till en normal matmältning och nervfunktion

Stödjer normal bildning av skelett, muskler och tänder

Kalcium  Bidrar till en normal tillväxt och underhåll av skelettet, tänderna, nervsystemet, muskelfunktionen, blodkoagulationsmekanismen och hjärtfunktionen
Magnesium Bidrar till en normal matmältning och bildandet av skelett och tänder

Stödjer underhållet av nervfunktionerna

Järn Bidrar till en normal matmältning
Finns i hemoglobinet i de röda blodkropparna
Mangan Bidrar till en normal matmältning och stödjer utvecklingen av skelettet,  brosket och bindvävnaden
Koppar Bidrar till järnmetabolism, skelettutveckling och underhållet av elastisk bindvävnad
Zink Bidrar i allmänhet till tillväxten och matsmältningen. Bidrar till en hälsosam päls, hud, slemhinnor och hovar.

Krävs för normal utveckling av skelett och brosk

Histidin, lysin, fenylalanin och glutaminsyra Bidrar till normal tillväxt

Bidrar till normal proteinsyntes och energiproduktion

Arginin Främjar frisättningen av metaboliska hormoner, insulin och tillväxthormoner som är involverade i immunsvaret
Metionin Främjar levern i avgiftningsmekanismerna
Treonin Krävs för normal tillväxt, foderomvandling och kvävebalanserna i vävnaderna
Tryptofan Bidrar till normal tillväxt och syntesen av Niacin (vitamin B3)

Hjälper till att gör nervösa hästar avslappnade

Karnitin och asparaginsyra Ge energi och fördröjer ackumuleringen av mjölksyra och muskelcellströtthet   Förbättrar prestanda i både fart- och uthållighet
Skyddar muskelcellerna från skador och bindning
Glutaminsyra Minskar blodlaktatet och fördröjer muskelutmattning
Isoleucin, Leucin, och Valin Bidrar till en normal tillväxt
Bidrar till normal proteinsyntes och energiproduktion
Öka endorfinnivåer i hjärnan – endorfiner orsakar eufori och bedövar smärta
Glycin Främjar tillväxthormonfrisättningen
Ökar kreatinnivåerna
Tyrosin Främjar frisättningen av tillväxthormon

Hjälper till att gör nervösa hästar avslappnade

Se skillnaden för dig själv

Se skillnaden för dig själv